Weather - Tutiempo.netStudentii TUIASI au dat lovitura!

 Postatla data de Sam 18 Feb 2017, 17:15
avatar


Mesaje scrise Mesaje scrise : 1086
Credite Credite : 3461
Oras Oras : Iasi

Scris deCata90 Verified
Mesaj n°1


Ştiri din Automobile


 


Studentii unei mari universitati din Iasi au REVOLUTIONAT industria mondiala a automobilelor

In ultimii ani, studentii si profesorii Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi au dat lovitura prin proiectele originale si revolutionare a unor modele de masini
• Acestea au fost remarcate si apreciate, atat la nivel national, dar mai ales pe plan international
• Unele dintre ele au fost implicate si in concursuri automobilistice organizate in Europa
• Drept dovada, recent, un grup de studenti ai Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial s-au clasat peste concepte legate de modele de masini realizate in Statele Unite ale Americii, India, Marea Britanie, Rusia, Egipt sau Filipine  

An de an, studentii si profesorii Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi (TUIASI) din Iasi au dat lovitura prin proiectele originale si revolutionare a unor modele de masini. Acestea au fost remarcate si apreciate, atat la nivel national dar mai ales pe plan international! Astfel, recent, masinile create de tinerii Universitatii Tehnice au fost printre cele mai apreciate din lume, pe site-ul Autodesk.
Concret, un grup de studenti ai institutiei de invatamant a realizat una dintre cele mai apreciate modele de masini într-o competitie internationala la care sunt peste 900 de participanti. Masina, realizata în programul specializat, este înscrisa pe site-ul cunoscutei companii si, pâna în momentul de fata, este pe locul al II-lea din 2.200 de modele înscrise la aceasta intrecere mondiala. Ea a fost conceputa de studentii coordonati de Alexandru Palii, de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial (FCMMI). Aceasta este mult mai apreciata decât alte modele propuse de echipe din toata lumea, din tari precum Statele Unite ale Americii (SUA), India, Marea Britanie, Rusia, Egipt sau Filipine.
"Studentii nostri au participat cu cinci modele de masini la acest concurs global. Sunt masinute din toata lumea, iar produsul este evaluat în doua moduri - o data se tine cont de numarul de oameni care voteaza pe site-ul lor, iar apoi de o comisie ce evalueaza modul în care au utilizat comenzile în constructia acestei masinute - cu cât e mai complex, cu atât e mai bine punctat", a declarat prof. univ. dr. ing. Catalin Dumitras, decanul FCMMI.
Masinile au fost realizate la un curs specializat de reprezentantii companiei ST-Proiect care a avut loc la TUIASI, la Facultatea de Constructii de Masini, concentrându-se pe prezentarea unui program - "Fusion 360", care, conform reprezentantilor facultatii, este o versiune mai "user friendly" decât cele doua programe folosite în prezent - Autodesk si AutoCAD. Prezentarea a fost facuta de catre un instructor autorizat Autodesk.
"Studentii au facut cursuri timp de opt ore pe zi, doua zile, iar în a doua zi s-a lucrat pe echipe de câte trei oameni si au primit ca tema construirea unei machete a unui automobil. La primul curs s-au înscris 37 de studenti, iar fiindca cererea a fost mare am mai organizat înca doua, unul cu 23 de participanti si celalalt cu 15", a mai explicat decanul.
Cele mai bune modele au primit vouchere în euro de la o importanta companie din oras, studentii care le-au realizat, fiind înscrisi automat si în programul Autodesk Student Expert. Acestia au primit si un certificat Autodesk care este recunoscut la nivel mondial de catre firma. Facultatea a decis si premierea interna a grupelor de studenti care au realizat, în total, noua modele de masini, cu diplome, tricouri si vouchere, într-o festivitate care urmeaza sa aiba loc la începutul lunii martie 2017. Cei care doresc sa voteze masina de pe locul al II-lea o pot face la link-ul urmator.GALERIE FOTO:


Sursa:

Copyright(©) Iasi.FullSubject.Net
Nicio parte a acestui articol nu poate fi reprodusă, transmisă sau stocată în orice formă fără acordul scris al deținătorului dreptului de autor, în conformitate cu articolul L122-1 aparținând ICC.
Stimă,
Echipa ForumIași

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să-i dai share! Îți Mulțumim.

URL:
BB:
HTML:
Pagina 1 din 1
Copyright © ForumIaşi: News & Events
Copyright ©2010-2018 ForumIaşi. Toate drepturile rezervate!